16 maart 2011

'Beleef de betovering van de geschiedenis'

Stichting Historische Spelen Zierikzee
Al meer dan 10 jaar achtereen viert de Stichting Historische Spelen Zierikzee theatrale triomfen in en rond Zierikzee. Elke 2 jaar gaat een groot muzikaal openluchtspel over een historisch gegeven uit de rijke geschiedenis van Zierikzee en Schouwen-Duiveland in première op een bijzondere historische locatie.

Het zijn mega-theaterproducties, die in de provincie hun weerga niet kennen, met meer dan honderd spelers in originele historische kostuums voor het voetlicht, in een meespelende omgeving, met prachtige decors en met paarden en rijtuigen, met prachtige, speciaal gecomponeerde muziek, sprookjesachtige belichting, professioneel geluid, vele 'special effects' en met vele enthousiaste vrijwilligers achter de coulissen die zorg dragen voor een perfecte organisatie, en vooral: met onnoemelijk veel enthousiasme en liefde gemaakt.
 
 
(bron: hisp)

Hier enkele trailers van eerdere producties.

Groots muzikaal openluchtspel over 'wonderdokter' Johannes Cato Kamerling.

In 1764 werd het ingedutte stadje Brouwershaven opgeschrikt door de komst van een ontwikkeld man, zeer rijk, deugdzaam en vroom, een afgestudeerd medisch doctor: Johannes Cato Kamerling.
 De ongehuwde arts was een begerenswaardige partij en de dames vochten om zijn gunsten. Tot hun grote teleurstelling huwde hij echter de dochter van de schatrijke burgemeester.

De productie  ''Dijkval'

De eeuwige strijd van de Zeeuwen tegen het water wordt op ontroerende wijze vertelt in Dijkval!.

Het onverklaarbare verschijnsel van de dijkvallen was in de Middeleeuwen zeer beangstigend voor de boeren en vissers. En nu dreigde het Schouwse dorpje Zuidkerke in de golven te verdwijnen.


'De Kraankinderen'(1845)


productie 2008-2009

De Kraankinderen vertelt een verhaal over kinderarbeid in de negentiende eeuw. In het romantische decor van het Zierikzee van 1845 is het heel normaal dat kinderen van vroeg tot laat het zware werk in de weverij en aan de havenkraan moeten doen. De kleine Sara moet haar karig loon delen met haar moeder, die aan lager wal is geraakt na een bedrijfsongeval. Ze wordt mishandeld door de voorman van de kraan en tot misdaad geprest.
Hou kaartverkoop ''Vrouwe van de toren''  via bovenstaande link in de gaten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten