12 februari 2011

Nog een memorabele dame om nooit te vergeten!


Georgiana Spencer is een glamoureuze jongedame die opgroeit in de tweede helft van de 18e eeuw.
Ze staat bekend als de meest fascinerende hertogin van haar tijd die zich aan de top van de sociale ladder bevindt. Op 17-jarige leeftijd trouwt ze met de hertog van Devonshire (William Cavendish). Hij is enkel geïnteresseerd in het nageslacht dat ze hem kan bieden, van liefde is absoluut geen sprake. Hoewel Georgiana nog een greintje hoop heeft op romantiek in het huwelijk, houdt de hertog zich enkel bezig met het verleiden van de dienstmeiden.
Georgiana brengt haar dagen door met het organiseren van memorabele feesten en vermaakt mensen die zich aan de top van de sociale ladder en welvaart bevinden. Ze vervreemdt steeds meer van haar echtgenoot als blijkt dat ze niet in staat is te bevallen van een jongen. Ze heeft inmiddels twee dochters, maar geen van beiden kunnen de titel van hun vader overnemen.
In Bath leert ze Lady Elizabeth "Bess" Foster kennen en al snel worden ze de beste vriendinnen. Bess heeft, net zoals Georgiana, een slecht huwelijk. Haar man geeft haar geen toestemming haar kinderen te zien. Georgiana heeft medelijden met haar en nodigt haar uit in haar huis te verblijven. Hier krijgt ze een affaire met de hertog. Na verloop van tijd komt Georgiana achter de waarheid en voelt zich verraden. Keira Knightley speelt de rol van Georgiana en zet een formidabele dame neer die de liefde laat
overwinnen ondanks alles.
Ga deze film zien en laat de muziek bezit van je nemen want die is zo ongelooflijk mooi zij  zal je tot tranen toe beroerenHet echte portret van The Duchess of Devonshire, je kunt hier al zien hoe ze haar tijd vooruit was.Ze was toen al een modeicoon en werd door iedereen bewonderd.

1 opmerking:

  1. Nou ik heb hem gezien hoor Aniet!
    Wat een prachtfilm!

    Super bedankt nog voor het kopietje.

    xxx mar

    BeantwoordenVerwijderen