27 februari 2011

Cranford, weer een heerlijke serie

Grote namen zoals Dame Judi Dench ( Miss Matty ) en Francesca Annis (Lady Ludlow) spelen fantastische rollen.

In het Engelse plaatsje Cranford draait alles om etiquette, traditie en deftige dames. Alles gaat er volgens regels die nergens zijn opgeschreven maar die desondanks iedereen kent. Maar Cranford is ook een plattelandsgemeenschap aan de vooravond van ingrijpende veranderingen. Want de spoorlijn komt eraan. Vanuit Manchester rukken de rails onstuitbaar op. In Cranford is men doodsbenauwd voor de komst van allemaal onbekende arbeiders en de teloorgang van orde en gezag. Kunnen de inwoners wennen aan het feit dat hun wereld voorgoed gaat veranderen? In deze weelderige, ontroerend mooie en uiterst komische serie zien we een voortreffelijke cast aan het werk. Van dichtbij volgen we de kleine absurditeiten en de grote drama's die een groep memorabele personages in de loop van een onvergetelijk jaar meemaakt.


Het ziet er allemaal weer hilarisch uit




Deze dame kennen we ook nog uit Larkrise to Candleford waar zij de rol van Dorcas Lane speelde,in deze serie speelt zij kapiteins dochter Jessie Brown,die tweemaal een huwelijksaanzoek van major Gordon afslaat.

Kruip in een diepe stoel en geniet!





2 opmerkingen:

 1. Hoi Anita, voor de meubeltjes gebruik ik een zijdeglans in de wittint. Het bovenblad behandel ik met een beits. Daarover vaak nog een vernis om het blad te beschermen. Succes met je plannen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goeiemorgen,
  Nou dan zal ik dit weekend maar eens gaan benutten om te gaan schilderen.Ik hou je blog in de gaten hoor, en vind het geweldig wat je allemaal tweedehands vind.
  Fijne week
  Anita.

  BeantwoordenVerwijderen