7 juli 2010

Handgemaakte beren
op bezoek in Renesse

Expositie Anita van der Wouden tot en met 25 augustus

RENESSE – Na een grote schoonmaakbeurt start het Blikmuseum in Renesse 6 juli met een nieuwe gastexpositie. Het gaat om een collectie beren, die zijn gemaakt door Anita van der Wouden uit Zierikzee. De expositie duurt tot en met 25 augustus.

Anita van der Wouden startte in 2003 haar creatieve hobby uit te breiden met het maken van beren. Geïnspireerd door een vriendin werd ze bevangen met het virus. Ze ontwikkelde zich in enkele jaren door tot een ervaren berenmaakster, waarbij ze steevast stoffen gebruikt als mohair. De beren hebben een antieke uitstraling, waarbij ze ook zoekt naar accessoires, die daarbij passen. De collectie staat nu in het Blikmuseum.

Anita van der Wouden heeft haar creativiteit ook aan een website toevertrouwd met de naam www.vindutch.nl. Vindutch is een woordspeling op Vintage en Vind ut. Op de site plaatst ze haar eigen werk, maar ook dat van anderen. Daarnaast speurt ze al lange tijd naar Vintageproducten, die op haar website te koop worden aangeboden.

En sinds kort is daar een nieuw product bijgekomen; het Zierikzeepje. Kwalitatief hoogwaardige zeep, die handgemaakt is en verpakt wordt in kwalitatief hoogwaardige stof. Opmerkelijk zijn de Zeeuwse teksten op de zeep. Ze heeft Henk Blom uit Renesse bereid gevonden zijn kennis van het Schouws dialect in te zetten. De producten (er zijn ook ‘Tuunsetjes’ met crème en zeep) zijn inmiddels ook al te koop (via website en in detailhandel).

De expositie in het Blikmuseum is te bezoeken op dinsdag (10-12 uur), woensdag (14-17 uur), en op de zondagen 18 juli en 15 augustus (12-17 uur). Het museum is op afspraak ook te bezoeken (telefoon 461795).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten